Με το πρώτο πέρασμα των εικόνων Sentinel-2 (12.31 τοπική ώρα) δίνεται η παρακάτω εκτίμηση των καμένων εκτάσεων για τις περιοχές Ανατολική Μάνη και Αρχαία Ολυμπία. Μέχρι την ώρα λήψης των εικόνων, οι καμένες εκτάσεις υπολογίζονται σε 4.585 εκτάρια (Αν. Μάνη) και 6.770 εκτάρια (Αρχ. Ολυμπία). Στις εικόνες εμφανίζονται οι σημερινές ενεργές εστίες (6/8/2021 μέχρι 16.00 τοπική ώρα). Οι πυρκαγιές βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη και νέα χαρτογράφηση θα πραγματοποιηθεί με το πέρασμα επόμενης εικόνας υψηλής ανάλυσης.
Για την Βαρυμπόμπη ακολουθούν 2 χάρτες. Αριστερά απεικονίζονται οι ενεργές εστίες πυρκαγιάς που έχουν εντοπιστεί από τους δορυφόρους (σύστημα FFIS) στις 3/8 έως σήμερα (6/8 μέχρι 16.00 τοπική ώρα) σε συνδυασμό με τις χρήσεις γης που έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Δεξιά απεικονίζεται η Πάρνηθα, η οποία είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000 και όπως είναι φανερό έχει επηρεαστεί από την πυρκαγιά των τελευταίων ημερών. Θα επανέλθουμε με νέα χαρτογράφηση καθώς το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι ακόμη σε εξέλιξη.
Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε πληροφορίες σε βαθμό που επιτρέπουν οι δυνατότητες δορυφορικής παρατήρησης σε πραγματικό χρόνο μέσω της αξιοποίησης των δεδομένων που συλλέγονται στις κεραίες μας και παρέχονται από τον κόμβο Copernicus του Ελληνικού Mirror Site.

attiki 6

olympia 6