του Infografic event perifAttikis 16 dec Αρχικό μέγεθος Ανάρτηση Facebook 1

Το "Κέντρο Επιστημών Παρατήρησης της Γης και Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης BEYOND" του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ έχει την χαρά να διοργανώνει την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022 ( 10:00-13:00) εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη χρήση της διαδικτυακής γεωπληροφοριακής πλατφόρμας που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου «Εκτίμηση κινδύνων σεισμού, πυρκαγιάς και πλημμύρας στην Περιφέρεια Αττικής».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης θα κάνει τον εναρκτήριο χαιρετισμό ενώ στη συνέχεια το λόγο θα πάρει ο Δρ. Χαράλαμπος Κοντοές, Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και Επιστημονικός Υπεύθυνος της Επιχειρησιακής μονάδας  BEYOND του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ ο οποίος θα μιλήσει για την επιστημονική βάση και τους άξονες πολιτικής προστασίας για την Περιφέρεια Αττικής για πλημμύρα, πυρκαγιά και σεισμό.

Στη συνέχεια το λόγο θα πάρουν οι επιστημονικοί συνεργάτες της Επιχειρησιακής μονάδας  BEYOND του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ Δρ Νίκος Σταθόπουλος και Αλεξία Τσούνη. O Ν. Σταθόπουλος θα αναφερθεί στην εκτίμηση του κινδύνου πυρκαγιάς σε επιλεγμένες περιοχές του Δήμου Μαρκόπουλου Μεσογαίας (Πόρτο Ράφτη, Χαμολιά, Βραυρώνα) και του Δήμου Λαυρεωτικής (Λαύριο, Κερατέα, Κακή Θάλασσα, Κάτω Ποσειδωνία, Κάτω Σούνιο) και στην εκτίμηση του κινδύνου σεισμού στους Δήμους Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου, Γλυφάδας και Φυλής ενώ η Α. Τσούνη στην εκτίμηση του κινδύνου πλημμύρας του ρέματος Πικροδάφνης (πληττόμενα γεωγραφικά τμήματα των Δήμων Αλίμου, Π. Φαλήρου, Αγ. Δημητρίου, Ηλιούπολης, Ν. Σμύρνης, Βύρωνα, Δάφνης-Υμηττού) και του ρέματος Γιώργη (πληττόμενα γεωγραφικά τμήματα του Δήμου Μεγαρέων) και στην επείγουσα εκτίμηση των κινδύνων πλημμύρας-διάβρωσης-κατολίσθησης στις λεκάνες απορροής της Περιφέρειας Αττικής που επλήγησαν περισσότερο από τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές του 2021 (Σχοίνος, Βαρυμπόμπη, Βίλια).

Το σεμινάριο θα γίνει στο αμφιθέατρο της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης (Φραγκούδη 11 & Αλ. Πάντου, Καλλιθέα).

Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα εδώ.